Member seangkatan

Ahad, 13 Mac 2011

Kelebihan makan menggunakan tangan...

Menurut kajian makan menggunakan tangan kanan dapat mencernakan makanan dengan sempurna kerana di tapak tangan mempunyai 10 kali ganda enzim berbanding air liur.


Selain itu, digalakkan kita makan menggunakan 3 jari. Tapi terpikir gak macam maner owang kiter ni nak suap nasi menggunakan 3 jari. Baper butir jer nasi yang masuk dalam mulut. So untuk mendapatkan keberkatan, pada suapan pertama gunalah 3 jari dan kemudian makanlah macam biasa.


5 ulasan:

Unknown berkata...

salam ziarah...
info ini amat bagus untuk sahabat lain kongsikan bersama-sama..


PS: mana update ttg sessi gathering 12 hb?? kak tunggu

NadiRah berkata...

hambek!!!
gmbr siti nganga..haha!

Pai berkata...

kak ayu: syer nak elaborate psal gathering tu..
tapi sayer kenal baper owg jer..
hehehe

Nadirah: gmbar limited edition tu...
hehehehe

cintailmu89 berkata...

pegi x ajak,huh!

Pai berkata...

iz: erk.....
yg tu x dpt la den nak nolong....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...